Lakrits- och chokladtryffel
cirka 35 stycken
200 g vit choklad
25 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1/2 msk lakritsgranulat
1 tsk glykos eller honung
35 mörka, runda tryffelskal

Lakritssocker:
1/2 dl strösocker
1 msk lakritsgranulat

Garnering:
ca 150–200 g mörk choklad
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna. Fyll tryffelskalen
med tryffelsmeten.
Blanda socker och lakritsgranulat. Smält och temperera (se sidan 74)chokladen. Rulla tryfflarna i choklad och sedan direkt i lakritssockret.

Tips! Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.